نحوه برخورد دونالد ترامپ با ارزهای دیجیتال در دوره اول ریاست جمهوری

چگونه دونالد ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود با ارزهای دیجیتال برخورد کرد؟
پس از پیروزی ترامپ در انتخابات نوامبر ۲۰۱۶، قیمت بیتکوین حدود ۷۰۰ دلار بود که با نزدیک شدن به مراسم تحلیف او در ژانویه ۲۰۱۷ به حدود ۹۰۰ دلار افزایش یافت. تا زمان ترک ریاست جمهوری در ژانویه ۲۰۲۱، قیمت این ارز دیجیتال به بیش از ۳۶۰۰۰ دلار رسیده بود و این افزایش قابل توجه در حالی بود که در ابتدای پاندمی COVID-19، یک کاهش شدید را تجربه کرد.
عدم توجه به ارزهای دیجیتال در کمپین انتخاباتی
دولت ترامپ که از ژانویه ۲۰۱۷ آغاز به کار کرد، در زمان رقابتهای انتخاباتی خود، هیچ اشارهای به ارزهای دیجیتال، بلاکچین یا بیتکوین نکرد. این در حالی است که در دوره انتخاباتی ۲۰۲۴، انتظار میرود که رویکرد متفاوتی نسبت به داراییهای دیجیتال داشته باشد.
فعالیتهای رسانههای اجتماعی
یکی از نخستین باری که رئیسجمهور ایالات متحده درباره ارزهای دیجیتال اظهارنظر کرد، در سال ۲۰۱۹ بود. ترامپ در توییتر (اکنون به نام X) بیان کرد که «طرفدار بیتکوین نیست» و گفت که ارزهای دیجیتال «بر اساس هوا» هستند. با اینکه این نظر منفی بود، بسیاری از فعالان صنعت به این پست رسانهای به عنوان نشانهای از توجه به فناوری از سوی بالاترین مقام کشور نگاه کردند.
رویکرد نظارتی
بر اساس کتابی که بعداً توسط جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ منتشر شد، رئیسجمهور به وزیر خزانهداری خود دستور داده بود که «به دنبال بیتکوین برود» و این نشاندهنده احتمال سختگیریهای نظارتی در این زمینه بود. در دوران ریاستجمهوری او، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) ۶۲ اقدام اجرایی در زمینه داراییهای دیجیتال انجام داد که شامل مواردی مانند Ripple Labs و Block.one بود.
نگرش منفی نسبت به ارزهای دیجیتال
ترامپ پس از شکست در انتخابات ۲۰۲۰ نیز به نگرش منفی خود نسبت به ارزهای دیجیتال ادامه داد. در مصاحبهای در ژوئن ۲۰۲۱، او گفت که بیتکوین «به نظر میرسد یک کلاهبرداری است» و اشاره کرد که این ارز دیجیتال در حال رقابت با دلار آمریکاست. این نگرش منفی تا زمان راهاندازی خط تولید کارتهای دیجیتال غیرقابل تعویض (NFT) او در دسامبر ۲۰۲۲ ادامه داشت.
عدم بخشش برای بنیانگذار Silk Road
راس اولبریخت، که به خاطر ایجاد بازار تاریک Silk Road شناخته میشود، در زمان ورود ترامپ به کاخ سفید، به حبس ابد محکوم شده بود. ترامپ چهار سال فرصت داشت تا به عنوان رئیسجمهور، حکم او را عفو یا کاهش دهد، اما هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداد. در سال ۲۰۲۰ گزارشهایی منتشر شد که نشان میداد ترامپ به وضعیت اولبریخت همدردی دارد، اما به نظر نمیرسید که او به طور جدی به عفو یا کاهش حکم او فکر کند.
انتظارات از دوره دوم ریاست جمهوری
با نزدیک شدن به تاریخ تحلیف مجدد ترامپ به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده در ۲۰ ژانویه، بسیاری از فعالان صنعت ارزهای دیجیتال امیدوارند که رویکرد جدیدی در زمینه داراییهای دیجیتال اتخاذ شود. این تغییر رویکرد ممکن است بر روی آینده ارزهای دیجیتال و بلاکچین تأثیرات مثبتی بگذارد.
چالشهای آینده برای ارزهای دیجیتال
با توجه به افزایش پذیرش ارزهای دیجیتال در سطح جهانی، چالشهای جدیدی نیز پیش روی این صنعت قرار دارد. نوسانات قیمت، مشکلات نظارتی و همچنین نگرانیهای امنیتی از جمله مسائلی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.