شواهد جدید ارتباط جک دورسی با بیت کوین را روشن میکند

شواهد جدید ارتباط جک دورسی با بیتکوین را تقویت میکند
در حالی که برخی افراد بر این باورند که شواهد موجود در این زمینه قانعکننده نیست، اما شواهد جدیدی که بهتازگی منتشر شده، بحثها درباره ارتباط جک دورسی، بنیانگذار توییتر و طرفدار سرسخت بیتکوین، را دوباره داغ کرده است.
در یک پست در تاریخ ۱۵ فوریه، شان موری، رئیس و سردبیر وبسایت خبری مالی deBanked، فهرست بلندی از حقایق و تاریخهای مرتبط با بیتکوین را منتشر کرد که به دورسی نیز مربوط میشود. او به این نکته اشاره کرده که دورسی از جمله حامیان اصلی بیتکوین در طول یک دهه گذشته بوده است.
نظریه دورسی به عنوان ساتوشی ناکاموتو
جک دورسی که همزمان با تأسیس توییتر، شرکت پرداخت دیجیتال اسکوئر را نیز تأسیس کرده، در مصاحبهای در آوریل ۲۰۲۰ با لکس فریدمن، دانشمند کامپیوتری، به صراحت منکر ارتباط خود با هویت واقعی ساتوشی ناکاموتو شد و گفت: «نه، و اگر من بودم، آیا به شما میگفتم؟»
اما موری بر این باور است که دورسی «احتمالاً» همان ساتوشی ناکاموتو است. او به شواهدی اشاره میکند که نشان میدهد دورسی از سال ۱۹۹۶ بهعنوان یک فرد سایفرپانک شناخته شده است و در سال ۲۰۰۱ نیز بیانیهای درباره leaving a trace منتشر کرده است.
تاریخهای مهم و ارتباطات جالب
یکی از نکات جالبی که موری به آن اشاره کرده، این است که اولین تراکنش بیتکوین در تاریخ تولد مادر دورسی، یعنی ۱۱ ژانویه، و آخرین بلاک بیتکوین که بهدست ساتوشی استخراج شده، در تاریخ تولد پدرش، یعنی ۵ مارس ۲۰۱۰، انجام شده است.
علاوه بر این، موری ادعا کرده که ساتوشی در تاریخ تولد دورسی، یعنی ۱۹ نوامبر، به فروم بیتکوین ملحق شده است. همچنین، او اشاره کرده که تمام مستندات کد منبع بیتکوین در ساعت ۴ صبح (بدون مشخص کردن منطقه زمانی) زمانبندی شدهاند، که دورسی نیز زمانی را در پروفایل توییتر خود به همین ساعت اختصاص داده بود.
کشفات جدید و حواشی مربوط به ساتوشی
موری همچنین به هک ایمیل ساتوشی در تاریخ ۸ سپتامبر ۲۰۱۴ اشاره کرده و ادعا میکند که هکر سعی داشته با افشای اطلاعاتی درباره ارتباط ساتوشی با سنت لوئیس، او را تحت فشار قرار دهد. دورسی نیز در این شهر به دنیا آمده و بزرگ شده است.
همچنین، موری میگوید که ساتوشی بهطور ناخواسته در تاریخ ۱۰ ژانویه ۲۰۰۹ وارد چت اینترنتی شده و آدرس IP واقعی خود را که در کالیفرنیا قرار داشته، نشان داده است. این در حالی است که توییتر نیز در آن زمان در کالیفرنیا قرار داشت و دورسی زمان زیادی را در آنجا سپری کرده است.
جنجالهای ویکیلیکس
در تاریخ ۵ دسامبر ۲۰۱۰، ساتوشی به کاربران فروم بیتکوین توصیه کرد که به ویکیلیکس بیتکوین اهدا نکنند. جالب اینجاست که توییتر نیز در تاریخ ۱۴ دسامبر با یک دستور قضایی محرمانه مواجه شد که از آن خواسته شده بود تمام اطلاعات موجود درباره ویکیلیکس را ارائه دهد. دورسی در آن زمان مدیرعامل توییتر نبود، اما همچنان در هیئتمدیره شرکت حضور داشت.
انتقادات و تردیدها
از آنجا که نظریههای مربوط به هویت ساتوشی همیشه با انتقادات و تردیدهایی مواجه بودهاند، برخی از کاربران توییتر به این نکته اشاره کردند که سخت است باور کنیم که ساتوشی، که خالق پول غیرمتمرکز است، سپس اطلاعات را سانسور کرده باشد، همانطور که توییتر پس از مداخله دولت ایالات متحده انجام داد.
علاوه بر این، برخی دیگر نیز به این نکته اشاره کردند که آیا ساتوشی واقعاً در مکانهای عمومی پیراهنی با نام «ساتوشی» به تن میکرد، همانطور که دورسی در سوپر باول ۲۰۲۴ انجام داد. جیمسون لوپ، یکی از سایفرپانکهای بیتکوین، نیز موری را به خاطر متهم کردن دورسی به هویت ساتوشی بدون شواهد قانعکننده مورد انتقاد قرار داده و گفت که این کار میتواند خطرات جدی برای خانواده افراد درگیر داشته باشد.
نظریههای جدید درباره ساتوشی
نظریه موری درباره دورسی تنها چند ماه پس از ادعای کلاوسن هاباک مبنی بر اینکه دانشمند کامپیوتری کانادایی پیتر تود خالق بیتکوین است، مطرح شده است. این نظریه نیز از سوی بیشتر کارشناسان صنعت رد شده است. پیشتر نیز نامهایی چون هال فینی، آدام بک و نیک زابو بهعنوان احتمالهای دیگر برای هویت ساتوشی ناکاموتو مطرح شدهاند.