Persia Crypto
اخباراخبار آلت کویناخبار اتریوماخبار بلاکچین

سلو به لایه دوم اتریوم تبدیل شد با پیاده‌سازی رول‌آپ اپتیمیزم

تحول Celo به یک لایه دوم اتریوم با پیاده‌سازی رول‌آپ‌های بهینه‌سازی شده

ویتالیک باترین، Celo را به خاطر برتری بر ترون در آدرس‌های استیبل‌کوین تأیید می‌کند

Celo در تابستان 2023 این انتقال را پیشنهاد داد و اکنون این فرآیند به پایان رسیده است. تولید بلوک در پلتفرم قدیمی لایه یک متوقف و به شبکه جدید منتقل شده است. پلتفرم جدید بر اساس فناوری OP و پیاده‌سازی رول‌آپ‌های بهینه‌سازی شده ساخته شده است.

Celo در تاریخ 26 مارس با انتشار پستی در شبکه اجتماعی X، اعلام کرد که “Celo به‌طور رسمی یک پروتکل لایه دو اتریوم است”. در این پست، سازمان اعلام کرد که پروتکل جدید دارای بلوک‌های یک ثانیه‌ای، هزینه‌های تراکنش زیر یک سنت و استفاده از USDT و USDC به عنوان گاز است.

Celo که در سال 2020 راه‌اندازی شد، به‌طور رسمی از یک زنجیره لایه یک به یک پروتکل لایه دو اتریوم منتقل شده است.

معماری مبتنی بر بهینه‌سازی

رول‌آپ‌های بلاکچین به‌عنوان راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری لایه دو طراحی شده‌اند که چندین تراکنش را خارج از بلاکچین اصلی جمع‌آوری می‌کنند و به این ترتیب بار ترافیکی را کاهش می‌دهند و هزینه‌های تراکنش را پایین می‌آورند. نام «رول‌آپ‌های بهینه‌سازی شده» به این دلیل است که فرض می‌کنند تراکنش‌های خارج از زنجیره به‌طور پیش‌فرض معتبر هستند و تنها در صورت وجود اختلاف، از شواهد تقلب در دوره چالش استفاده می‌کنند.

مارتک اولسفسکی، مدیرعامل cLabs، توسعه‌دهنده Celo، به Cointelegraph گفت: “انتقال به یک لایه دو اتریوم، امنیت و مقیاس‌پذیری Celo را افزایش می‌دهد.” او افزود:

“تراکنش‌های Celo اکنون به اتریوم متصل هستند و از امنیت اقتصادی و غیرمتمرکز اثبات شده آن بهره‌مند می‌شوند. Celo L2 همچنین زمان بلوک یک ثانیه‌ای و تأییدهای نزدیک به آنی را ارائه می‌دهد.”

استفاده از اثرات شبکه اتریوم

ایرفان شاک، بنیان‌گذار پروتکل رول‌آپ Interstate، نیز این تغییر را برای پروتکل مثبت ارزیابی کرد. او تأکید کرد که اتریوم “بزرگترین اثرات شبکه را از بین تمام زنجیره‌ها دارد” و افزود:

“زنجیره‌های لایه یک که با تکه‌تکه شدن نقدینگی مواجهند، می‌توانند به بزرگترین مجموعه نقدینگی موجود، یعنی لایه یک اتریوم دسترسی پیدا کنند.”

اولسفسکی همچنین ابراز خوشحالی خود را نسبت به انتقال به فناوری OP ابراز کرد و گفت که این امکان را فراهم می‌آورد که با برنامه‌ها و پروتکل‌های بومی اتریوم تعامل عمیق‌تری داشته باشند. سیستم جدید همچنین به‌طور قابل‌توجهی ساده‌تر شده و دارای 365,000 خط کد کمتر است که به کاهش سطح حمله و بهبود سرعت و کارایی کد منجر می‌شود.

حفظ تاریخچه و افزایش نقدینگی

او همچنین تأکید کرد که این ارتقاء تاریخچه نزدیک به پنج ساله Celo را حفظ کرده و به‌صورت غیرمتمرکز انجام شده است. توکن نیز به بلاکچین اتریوم منتقل شده است که به گفته اولسفسکی باید به‌طور منطقی نقدینگی آن را افزایش دهد. او توضیح داد:

“این بدان معناست که Celo به‌طور کامل به‌عنوان یک لایه دو اتریوم شناخته می‌شود — از نظر معماری، اکوسیستم و هدف.”

چالش‌ها و فرصت‌های پیش رو

با وجود این تغییرات مثبت، Celo نیز با چالش‌هایی روبرو خواهد شد. یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، جذب توسعه‌دهندگان و کاربران جدید به اکوسیستم است. برای این کار، Celo باید به‌طور مؤثر به جامعه خود ارتباط برقرار کند و مزایای جدید خود را به آن‌ها نشان دهد.

با توجه به ویژگی‌های جدید و مزایای مقیاس‌پذیری، Celo می‌تواند به‌عنوان یک گزینه جذاب برای پروژه‌های دیفای (DeFi) و دیگر اپلیکیشن‌های مبتنی بر بلاکچین شناخته شود.

Persia Crypto
Persia Crypto

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Persia Crypto
دکمه بازگشت به بالا