افزایش قیمت بیت کوین در میان جنگ تجاری جهانی

آینده قیمت بیتکوین در سایه جنگ تجاری جهانی
در تاریخ 8 آوریل، شاخص S&P 500 با کاهش 1.6 درصدی بسته شد و روند صعودی قبلی خود را که 4 درصد بود، معکوس کرد. این کاهش باعث شد تا معاملهگران در مورد توانایی بیتکوین (BTC) برای بازگشت به روند صعودی خود در شرایط بد اقتصادی، دچار تردید شوند.
معاملهگران ارزهای دیجیتال و سهام امیدوار بودند که راه حلی در آخرین لحظه پیدا شود تا از اعمال تعرفههای 104 درصدی بر کالاهای چینی وارداتی به ایالات متحده جلوگیری شود. اما در یک کنفرانس خبری، کاخ سفید تأیید کرد که این تعرفهها از 9 آوریل آغاز خواهند شد. بازارها پس از اظهارات پیتر ناوارو، مشاور تجاری رئیسجمهور ایالات متحده، که اعلام کرد تعرفهها «هیچگونه مذاکرهای ندارند»، به شدت تحت تأثیر قرار گرفتند.
مشکلات بدهیهای ایالات متحده و تأثیر آن بر قیمت بیتکوین
بین تاریخهای 2 تا 7 آوریل، شاخص S&P 500 به میزان 14.7 درصد کاهش یافت که موجب وحشت در میان دارندگان بیتکوین شد و قیمت به سطح 75,000 دلار، پایینترین سطح در بیش از پنج ماه اخیر، رسید.
در حین دیداری با نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، رئیسجمهور ترامپ در تاریخ 7 آوریل اعلام کرد که هدف او «تنظیم مجدد میز» در تجارت است و افزود که «تعرفهها میتوانند دائمی باشند و همچنین ممکن است مذاکراتی نیز وجود داشته باشد چرا که ما به چیزهایی فراتر از تعرفهها نیاز داریم». در این میان، عدم قطعیت منجر به تأخیر در عرضههای اولیه عمومی و ادغامها و همچنین توقف در معاملات وامهای اهرمی و فروش اوراق قرضه شد.
واضح است که بازار سهام احتمالاً در صورت کاهش ریسکهای جنگ تجاری به سمت صعود خواهد رفت. اقتصاددانان هشدار دادهاند که تعرفهها میتوانند منجر به افزایش تورم و به طبع آن، احتمال رکود اقتصادی را به طرز قابل توجهی افزایش دهند. با این حال، ارزیابی تأثیر این شرایط بر قیمت بیتکوین کار آسانی نیست. برخی از سرمایهگذاران، سیستم مالی ثابت ارزهای دیجیتال را به عنوان یک سپر در برابر گسترش مداوم عرضههای ارزی جهانی تلقی میکنند.
نوسانات کوتاهمدت و فرصتهای جدید برای بیتکوین
در کوتاهمدت، ارتباط مثبت بین بیتکوین و بازار سهام انتظار میرود که ادامه یابد. با این حال، چالشهای مالی دولت ایالات متحده میتواند فرصتهایی برای افزایش قیمت بیتکوین به همراه داشته باشد. در تاریخ 8 آوریل، بازدهی خزانهداری 10 ساله ایالات متحده به 4.28 درصد رسید که نشاندهنده افزایش تقاضا برای بازدهی بالاتر از سوی سرمایهگذاران است.
افزایش هزینههای مرتبط با 9 تریلیون دلار بدهی دولت فدرال که قرار است در 12 ماه آینده سررسید شود، انتظار میرود که عدم تعادل مالی را افزایش دهد و دلار ایالات متحده را تضعیف کند. شاخص دلار ایالات متحده (DXY) در تاریخ 8 آوریل به 103.0 کاهش یافت که از 104.2 در تاریخ 31 مارس پایینتر است. این شرایط میتواند به نفع قیمت بیتکوین باشد، نظری که توسط لری فینک، مدیرعامل بلکراک، در نامهاش به سرمایهگذاران در تاریخ 31 مارس بیان شده است.
چشمانداز آینده و تأثیر نرخهای بهره بر بازار ارزهای دیجیتال
مایکل گاپن، اقتصاددان ارشد ایالات متحده در مورگان استنلی، در یادداشتی به مشتریان در تاریخ 8 آوریل بیان کرد: «ما معتقدیم که بهترین گزینه این است که فدرال رزرو برای مدت طولانیتری در وضعیت فعلی خود باقی بماند». پیشبینیهای بهروزرسانیشده مورگان استنلی نشان میدهد که فدرال رزرو ایالات متحده احتمالاً نرخهای بهره را در محدوده 4.25 تا 4.50 درصد تا مارس 2026 حفظ خواهد کرد و تنها یک رکود میتواند محاسبات را تغییر دهد.
احتمالاً حرکت بیتکوین مثبت خواهد شد زیرا معاملهگران متوجه میشوند که فدرال رزرو ابزارهای محدودی برای جلوگیری از رکود بدون ریسک تورم دارد. در حالی که پیشبینی زمان دقیق یک جهش دشوار است، تأخیرهای طولانی در حل مشکلات جنگ تجاری میتواند سرمایهگذاران را به سمت داراییهای کمیاب مانند بیتکوین سوق دهد، به ویژه در شرایطی که نگرانیها در مورد احتمال کاهش ارزش دلار ایالات متحده افزایش مییابد.
این مقاله صرفاً برای مقاصد اطلاعاتی عمومی نوشته شده و به عنوان مشاوره قانونی یا سرمایهگذاری در نظر گرفته نمیشود. نظرات، افکار و عقاید بیانشده در اینجا تنها نظر نویسنده است و لزوماً نمایانگر نظرات و عقاید Cointelegraph نیست.