تضعیف دلار آمریکا و افزایش ارزش رمزارزها در پی فشارهای ترامپ بر فدرال رزرو

روند نزولی دلار و بازارهای سهام در کنار افزایش ارزش رمزارزها
در حالی که انتظار میرود فدرال رزرو در جلسه خود در تاریخ ۷ مه، رویکرد محتاطانهای را حفظ کند، بازارهای نرخ بهره تنها ۱۳ درصد احتمال کاهش نرخ بهره را پیشبینی میکنند. این موضوع باعث ایجاد نگرانیهایی در مورد وضعیت اقتصادی کشور شده است.
دولت ترامپ با انتقاد از رئیس فدرال رزرو، خواستار برکناری او شد و بیان کرد که «این برکناری هر چه زودتر باید انجام شود.»
در هفته گذشته، پاول به انتقادات ترامپ در مورد تعرفههای تجاری پاسخ داد و گفت که این تعرفهها میتوانند به ترکیبی خطرناک از افزایش قیمتها و کاهش رشد منجر شوند که به آن «رکود تورمی» میگویند.
ترامپ بار دیگر خواستار کاهش نرخهای بهره شد، در حالی که پاول، که از سوی ترامپ به عنوان «آقای دیرهنگام» و «بازنده بزرگ» معرفی شده است، نرخ بهره را در سطح ۴.۵ درصد حفظ کرده است.
او همچنین اشاره کرد که «با کاهش هزینههای انرژی و کاهش قابل توجه قیمت مواد غذایی، عملاً هیچ تورمی وجود ندارد.»
ترامپ در تاریخ ۲۱ آوریل در پلتفرم اجتماعی خود نوشت: «بسیاری خواستار کاهش پیشگیرانه نرخهای بهره هستند.»
کاهش ارزش سهام به دنبال افزایش تنشها بین ترامپ و پاول و نگرانیهای فزاینده در مورد تأثیر تعرفههای تجاری به وقوع پیوسته است.
شاخص S&P 500 از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۲ درصد کاهش یافته و شاخص Nasdaq نیز نزدیک به ۱۸ درصد افت کرده است. بازارهای سهام ایالات متحده در تاریخ ۲۱ آوریل به رنگ قرمز پایان یافتند، به طوری که S&P 500 به میزان ۲.۴ درصد، Nasdaq به میزان ۲.۵ درصد و داو جونز تقریباً ۱۰۰۰ امتیاز یا ۲.۵ درصد کاهش داشتند.
ادامه کاهش ارزش دلار آمریکا
شاخص دلار آمریکا (DXY) که قدرت دلار را در برابر سبدی از ارزهای اصلی اندازهگیری میکند، از ابتدای سال جاری بیش از ۱۰ درصد کاهش یافته و در تاریخ ۲۱ آوریل به پایینترین سطح خود در سه سال اخیر، زیر ۹۸، رسید.
راول پال، بنیانگذار و مدیرعامل Real Vision، در تاریخ ۲۲ آوریل اظهار داشت: «همه به یک دلار ضعیفتر نیاز دارند تا بدهیهای دلاری خود را تسویه کنند. این موضوع یکی از مهمترین عواملی است که در حال حاضر بر عرضه پول جهانی تأثیر میگذارد.»
چشمانداز رمزارزها در دوران بیثباتی
در حالی که بازارهای سهام تحت تأثیر انتقادات ترامپ از پاول قرار گرفتهاند، بازارهای رمزارزها به خوبی از این بحران عبور کرده و ارزش کل آنها در زمان نگارش این مقاله به ۲.۸۳ تریلیون دلار رسید.
بیتکوین (BTC) با رسیدن به بالاترین سطح چهار هفتهای خود در ۸۸,۵۰۰ دلار در تاریخ ۲۲ آوریل، بازار رمزارزها را تقویت کرده است.
تحلیلگران Bitfinex در یک بهروزرسانی بازار خاطرنشان کردند که «در میان یکی از طوفانیترین دورهها برای بازارهای جهانی در سالهای اخیر، بیتکوین نشاندهنده مقاومت قابل توجهی است.»
پیشبینیهای آینده
با توجه به نوسانات فعلی در بازارهای مالی، انتظار میرود که سرمایهگذاران به دنبال فرصتهای جدید در بازارهای رمزارزها باشند. این در حالی است که تحلیلگران پیشبینی میکنند که در فصل دوم سال، ممکن است فصل جدیدی برای رمزارزها آغاز شود.